Overig nieuws van de HVN

In IJzerwijzer 2/2023 staat te lezen dat de HVN een ‘familiebrief’ heeft gemaakt. Die kan worden gebruikt om familieleden op de hoogte te stellen dat u hemochromatose patiënt bent, wat dat inhoudt en hoe familieleden daar mogelijk ook mee te maken kunnen hebben of krijgen. De brief is te vinden via “Klik hier!.
In IJzerwijzer 1/2023 staat een verslag van de in Goes gehouden contactbijeenkomst. Klik hier!. Spreker was Dr. Fransien de Boer met als uitdagende titel ‘het ijzer smeden als het heet is’.
Ook een interview met Dr. Alexander Rennings, een van onze medische experts die verbonden is aan het expertise centrum voor hemochromatose in Nijmegen.
Verder een verhaal over voeding en in hoeverre daarmee de ijzeropname beperkt kan worden.
En tenslotte een verhaal over een ‘familiebrief’ die gebruikt kan worden om familieleden van patiënten attent te maken op de aandoening en op de mogelijkheid dat ook zij deze aandoening ‘onder de leden’ hebben.

Het RTL4 programma “lekker in je vel” met als onderwerp hemochromatose, uitgezonden op 3 en 4 oktober 2020, is nog te bekijken. Klik hier!

Word nu lid van de HVN! Als u zich opgeeft als lid van de HVN (voor slechts Euro 25 per jaar, vaak vergoed door uw zorgverzekeraar) ontvangt u een uitgebreid welkomstpakket en twee unieke afwasbare mondkapjes met het HVN logo erop. Klik hier!